21 november 2010

BS en Nestabilities

En dan komt het er toch van: aan de slag met mijn nieuwe Big Shot. Een setje nesties had ik er bij gekocht, anders kan ik nog niets natuurlijk. BS neergezet en eens even bekeken wat voor 'sandwich' er gemaakt moets worden om er eentje uit te snijden. Zowel bij de BS als bij de nesties zat een gebruiksaanwijzing, en gelukkig gaven die hetzelfde advies ;-). Blok met tabs, nestie met de ribbel naar boven, papier erop, en dan de twee doorzichtige platen. Voorzichtig aangeschoven, en dan maar draaien aan de slinger (ja, hij zit kéurig!)
Het begin gaat wel erg moeizaam. Nog even de instructies erbij.... het zou toch moeten gaan zo. Dus voorzichtig doorgezet en ja hoor! hij gaat. Even later schrik ik me rot van een hevig gekraak, en op de snijplaat verschijnt een uitsnede van mijn nestie! Help, hij zal toch niet barsten?????
Snel draai ik door en haal de platen eruit. Ze zijn nog heel, maar inderdaad zit de omtrek van de nestie in de plaat gegraveerd. Zou dat de bedoeling zijn?  Ik heb daar nergens iets over gelezen!
Maar ook het papier is keurig gesneden, dus dat is alvast goed gelukt. Dan nog embossen natuurlijk, hoort er ook bij. Helaas zijn de instructies op de beide gebruiksaanwijzingen het daar niet over eens. De nestie wil twee rubber matjes (ik heb er maar één...) en een "trifold cardstock for a shim" (???), de BS wil ( moest even zoeken, maar het staat op de tabs) een rubber matje en een Impression Pad (heb ik ook niet). Heb ik weer....
Uiteindelijk heb ik zelf maar wat geprobeerd. Tab twee open, een een rubber matje ertussen. Mwaa, ik was niet ondersteboven van het resultaat, het ging er ook wel erg licht door. Nieuwe poging, maar nu met een velletje cardstock er bovenop. Dat gaat beter! De embossing is goed te zien, dus daar houd ik het voorlopig maar even bij. Nog een paar papiertjes gesneden en geëmbost, en uiteindelijk heb ik dan toch een kaart af.
Nu alleen nog de antwoorden op mijn vragen vinden...

2 opmerkingen:

  1. Ha ha ha... wat heerlijk dat je er dan toch vandaag mee aan de slag bent geweest! Dat kraken is normaal hoor!!! ;) En dat je een afdruk in je plaat krijgt is ook normaal... dat heb ik ook! Ik raad je wel aan steeds de zelfde plaat aan de bovenkant te gebruiken met snijden... dan heb je niet twee platen die beschadigd raken... mocht je dan nieuwe nodig hebben... hoef je er maar een te vervangen!
    Heel veel plezier er nog mee!!!
    Liefs, Marit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb dat ook, die snijafdrukken in de plaat. Ik heb dan een cuttlebug, maar daar zitten ze dus ook. Dit is een mooi beterschapskaartje zeg!

    BeantwoordenVerwijderen