2 juli 2010

Kruudmoes

Vanwege het warme weer heb ik weer eens een oud streekrecept gekookt, wat mijn oma en moeder ook al maakten als het warm was. Misschien kennen jullie het wel: Kruudmoes.
Het was al een hele tijd geleden dat ik dat heb gegeten, en ik heb er heerlijk van gesmuld!
Mijn man wil het niet eens proberen, alleen al bij  het zien van de combinatie van ingrediënten vergaat hem de eetlust. Des te meer was er voor mij. ;-) Hij heeft ook lekker - maar wel iets anders - gegeten hoor!
Voor diegenen die dit gerecht niet kennen: het wordt gemaakt van karnemelkse gortepap met daarin een rookworst, blanke rozijnen, kervel en wat munt. Je eet het met stroop. Heerlijk! Wie wil er een bordje???

4 opmerkingen:

  1. Brrr ik ken het niet, maar houd ook niet van karnemelk, dus nee voor mij niet.
    Liefs Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tineke, ik eet ook liever met je man mee hihi...

    Groetjes Dorien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, leuk die reacties, op zich wel leuk om te proberen, maar dan eet je geen groente en vlees? alleen een soort pap? Het heet toch kruudmoes, dat klinkt als allerlei groente of kruiden oid. Gortpap ken ik wel, lekker, maar dan met bruine suiker erin, mjammie... en als nagerecht. Eet je kruudmoes als hoofdmaaltijd, of doe je er wat bij?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het is echt een streekgerecht uit de achterhoek , net als balkebrij
    soms moet je eerst proeven voor je zegt getver :D

    kan niet alle streekgerechten waarderen
    maar wie weet hebben anderen wel een gerecht dat ze hier zeggen hoe krieg t dor de strut lol

    BeantwoordenVerwijderen