3 juli 2010

Kruudmoes - het recept

Wat een leuke reacties op mijn blog en ook per mail...... ik zal voor de durvers onder jullie het versimpelde recept doorgeven! De hoeveelheden zijn voor 2 personen, als hoofdgerecht.
Men neme:
1 liter karnemelkse gortepap
1 slagersrookworst
+- 75 gram grote blanke rozijnen
1/2 bosje kervel
2 takjes munt
stroop
Doe de pap in een met water omgespoelde pan en doe de rookworst, de rozijnen en de munt erin.
Onder goed roeren tegen de kook aan brengen en een half uur op een heel zacht pitje laten pruttelen tot de rookworst gaar is. Regelmatig blijven roeren!
Haal de rookworst eruit, snijdt in plakjes en doe deze terug in de pan. Haal de munt eruit, die wordt niet meer gebruikt. Knip de kervel fijn boven de pan, roer door en laat de kruudmoes afkoelen tot lauwwarm.
Naar smaak stroop erover schenken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen