24 januari 2010

Workshop portemonnee

Het duurde even voor ik weer een leuk leeg pak had, maar ik heb dan toch de stoute schoenen maar aangetrokken om eens een workshopje te maken.

Allereerst de benodigdheden: 
- een leeg (sap)pak, schoongemaakt
- een nietmachine
- gedessineerd plakband of tape (deze is van de Hema)
- een stukje klittenband (hier zelfklevend)
- een mesje

Dan gaan we aan de slag: snijd de onderkant en een deel van de bovenkant van het pak, zie foto. De losse flap wordt de klep. Zorg dat die lang genoeg is. 

Werk nu de randen af met tape. Plak het op de buitenkant en vouw het uitstekende deel naar binnen.

Dan gaan we vouwen: duw de zijkanten van het pak naar binnen en zorg dat de randen van het pak precies op elkaar komen.

Daarna vouw je het dubbele deel van het pak doormidden. De vouwen heel goed aandrukken! Daarna de klep erover vouwen. Let op: eventueel maak je twee vouwen heel kort naast elkaar, zodat de 'bodem' en de bovenkant van je portemonneetje iets breder worden. Als je nl te 'strak' vouwt, komt er straks teveel spanning op de klittenbandsluiting te staan en laat die los.

Nu niet je met de nietmachine de beide vakken van je portemonnee-in-wording in het midden aan elkaar vast.

Als alles mooi plat gevouwen is plak je de stukjes klittenband op. Eerst op de binnenzijde van de klep, daarna klit je het andere stukje eraanvast, verwijder de beschermlaag en vouw de klep dicht. De sluiting zit zo altijd goed.

En dat was het dan! Een heuse portemonnee! Laat es zien wat jullie ervan maken?2 opmerkingen:

  1. Dank je wel, mijn kinderen zijn dol op deze portemoneetjes en ik koop er regelmatig voor kado'tjes. Nu kunnen we zelf maken, de printer staat al aan. Ik laat op mijn blog zien of het lukt en laat het je weten

    BeantwoordenVerwijderen