4 juni 2014

Inkt

Inkt is toch prachtig om te gebruiken. Al die kleuren, je kunt er eindeloos mee spelen. Alleen zijn er zoveel soorten, en alles heeft weer zijn eigen toepassing en gebruiksaanwijzing. Daar ben ik nog niet helemaal uit, maar dat komt vanzelf.
Deze kaarten heb ik gemaakt met de techniek 'watercolor embossing resist', voor zover ik begrepen heb moet je dan eerst stempelen en embossen en vervolgens met verdunde inkt eroverheen gaan.
Het grappige van deze techniek vind ik dat je na het stempelen en embossen bijna nog niets ziet, en dat bij het kleuren ineens je stempel tevoorschijn komt!
Het leuke van dat water is dat de embossing hier en daar de kleur tegenhoud. Dat kun je beter zien op deze kaart(even erop klikken om te vergroten):
Bovenin de 'Ge' van Gefeliciteerd is het nog wit.... grappig vind ik dat. Toch vond ik dat de tekst er nog wat meer moest uitspringen dus heb ik nóg een nieuwe techniek uitgeprobeerd. Hoe het precies heet weet ik niet, maar zie je dat de letters er als het ware bovenop liggen? Ik heb ze wat schaduw gegeven ;-)  Officieel doe je dat met verdunde grijze inkt, maar ik heb gewoon mijn potloodje gebruikt.... werkt prima!

1 opmerking:

  1. Leuke kaarten hoor, Tineke.
    Mooi gedaan met die schaduw om de letters.
    Enne . . . een goed begin is het halve werk!

    BeantwoordenVerwijderen