22 juni 2009

Kip, ik heb je - slot


Een uurtje op 180 graden, dan moet hij gaar zijn. Daar kan weinig aan misgaan. Moet ik hem nou nog keren halverwege? Nee dus, Kan ook niet, anders loopt de zak leeg. Uit die opstaande punt ;-)
Het ruikt wel heerlijk, mmmm! Na een uurtje neem ik poolshoogte en het ziet er allemaal aangenaam uit. Oven uit, open, en nou die zak eruit. Heetheetheet, snel een bord eronder en NIET kieperen!
Gebruiksaanwijzing: giet de jus eruit in een kom. Makkelijker gezegd dan gedaan met zo'n hete zak, maar ik pak hem heel voorzichtig aan de sluiting en aan de ándere punt.....zachtjes gieten.. Heeee, hierblijven! Mijn kipje maakt een onverwachte draai en je raad het al: alles zit onder de jus! Plopperdeplopperdeplop, er zal ook eens wat goed gaan. Maar: er zit ook een beetje jus in mijn kommetje, dus daar doen we het maar mee. En als dan toch alles glibbert hoef ik ook niet voorzichtig meer te doen: ik knip die zak los en kiep de kip eruit.
Ik ben er helemaal aan toe om dat beest met mes en vork te lijf te gaan! Filet voor meneer, poot en vleugel voor mevrouw, een het smaakt héérlijk! Na het eten eerst maar even de keuken uitgesopt.
Het was een lekker kippetje, maar of ik nog eens wéér...????

2 opmerkingen:

  1. Was jouw kipverhaaltje vergeten te volgen met de drukte binnen mijn gezin (geboorte kleindochter, opvang kleinkinderen en witrussische gasten.
    Het was zou leuk en herkenbaar. Doe die dingen maar voort, ik amuseer me ermee. Wou dat ik ook zo goed kon schrijven!Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is al weer even dat je de kip gegeten hebt, en misschien heb je het zelfs al weer een keer gemaakt.Mmaar de volgende keer kan je beter een klein stukje uit de hoek van de zak knippen en dan uitgieten, dan kan de kip in elk geval nergens heen. En vergeet geen ovenhandschoenen of een theedoek te gebruiken voor je hem vast pakt....heet....heet.....heet

    groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen